Futsal

23. 8. 2021

Ste že slišali za futsal? Kaj pa za dvoranski nogomet? To pa bo verjetno pritrdilen odgovor, kajne? Poglejmo torej, kakšne so značilnosti futsala! 

Futsal je različica nogometa, ki se igra na manjšem igrišču in večinoma v zaprtih prostorih. Ime izvira iz portugalskega futebol de salão in španskega Fútbol de Salón (pogovorno Fútbol Sala), ki ga lahko prevedemo kot »dvoranski nogomet«.

Futsal je igra med dvema ekipama – vsaka s po petimi igralci, od katerih je eden vratar. Število menjav igralcev ni omejeno. Za razliko od nekaterih drugih oblik se futsal igra na trdi podlagi, ločeni s črtami. Igra se z manjšo žogo, kot pri vsem bolj znanem nogometu na travi. Poudarek je na improvizaciji, ustvarjalnosti in tehniki, kot tudi nadzoru nad žogo, ki poteka na majhnem prostoru.Futsal je igra med dvema ekipama – vsaka s po petimi igralci, od katerih je eden vratar. Število menjav igralcev ni omejeno. Za razliko od nekaterih drugih oblik se futsal igra na trdi podlagi, ločeni s črtami. Igra se z manjšo žogo, kot pri vsem bolj znanem nogometu na travi. Poudarek je na improvizaciji, ustvarjalnosti in tehniki, kot tudi nadzoru nad žogo, ki poteka na majhnem prostoru.

Poglejte te športne copate. So zanimivi, kajne? Poglejte te športne copate. So zanimivi, kajne?

Pravila: Za vsako ekipo je na igrišču pet igralcev, eden od njih kot vratar in največ 12 igralcev, ki jih lahko uporabite za vsako tekmo. Stevilo menjav med trenutno aktivnimi in rezervnimi igralci je neomejeno.Pravila: Za vsako ekipo je na igrišču pet igralcev, eden od njih kot vratar in največ 12 igralcev, ki jih lahko uporabite za vsako tekmo. Stevilo menjav med trenutno aktivnimi in rezervnimi igralci je neomejeno.

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay