Gospe Preobjedi najlepše bilo je pri jedi

6 - 9 let

2. 8. 2021

Pogoltnila je pečenico s pekočo gorčico, na vrh pa možička medenega, silno cukrenega. Všeč ji je bil njegov nos in pa to, da je bos - takoj mu je kakor za stavo odgriznila glavo.

Sosedje so zanjo se zbali in ji zaklicali: "Gospa Preobjeda, življenje je več kakor skleda! Poišči kaj drugega, ne pa, da ves čas le ješ! Na sprehod se spravi, razgibaj se malo v naravi! To bo, Preobjeda, koristnejše zate, da veš!"

A gospa Preobjeda je bila pametnejaš od vseh in nikogar ne poslušala ne upoštevala in je še naprej pojedla prav čisto vse, kar ji je prišlo pod roke oziroma na krožnik. Na koncu se je tako zelo zredila, da ji je trebuh visel do tal in ji noben kos obleke ni bil več prav. Pa je novinar izvohal škandal in v časopisu zapisal, da debela gospa nima kaj obleči in naj ji dobri ljudje kaj pošljejo. In so ji poslali. A kaj, ko ji nič ni bilo prav.

"Bila je presilna, celo za balon preobilna in tudi padalo bilo je, o, groza, premalo. Še plahta za lovsko je prežo za vso njeno težo prekratka bila - o, le kaj boš oblekla gospa?"

Foto: Iz knjige: Gospe Preobjedi najlepše bilo je pri jedi

mp