Ustvarjanje v Novem mestu

9. 7. 2021

Poletne počitnice so kot nalašč za umetniško ustvarjanje pod toplim sončkom, ki nas greje iz vseh strani. Poglejmo, kakšne domiselne umetnije nastajajo v sencah parka Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca v središču Novega mesta. 

»Težko bi povzela letošnji program drugače, kot da povem, da smo s sodelavkami zasnovale kar 25 različnih ustvarjalnih delavnic. Sicer pa verjamem, da nas otroci, njihovi starši in stari starši že tako dobro poznajo, da vedo, da vedno ponudimo kaj novega.

»Staro« ostaja le tisto, kar na Otroškem svetu nikoli ne zmanjka: dobra volja, nova prijateljstva, družabne igre po dokončanih izdelkih,« je povedala vodja letošnjega programa Andreja Rodič.
DRPD počitniški program za otroke prireja že 18. leto zapored, in sicer ob podpori Mestne občine Novo mesto, podjetja Krka d.d. in Knjižnice Mirana Jarca. Kljub polnoletnosti pa ostaja otroški navihan in ustvarjalen!

Če dežuje, so delavnice prestavljene potekale v atrij Knjižnice Mirana Jarca.Če dežuje, so delavnice prestavljene potekale v atrij Knjižnice Mirana Jarca.

T. M.
Foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto