VIDEO: V družbi Kapitana Sabljezobega

16. 6. 2021 - Norveška otroška nadaljevanka o gusarjih

Si kdaj razmišljal, kako bi bilo pluti na pravi gusarski ladji in se podati v razburljive morske pustolovščine? Prav to lahko narediš, če si ogledaš norveško gusarsko nadaljevanko! 

V gradu na skrivnem otoku živi kapitan Sabljezobi. Ko v mesto pripluje z ladjo, polno plena, ga časti vsa vas! Še najbolj ga občuduje Pikec, sirota, ki ga je bil na morju našel gusar Dolgoprsti. Pikec sanja, da bo nekoč tudi on strašen gusar in bo plul po morjih s kapitanom Sabljezobim - vladarjem sedmih morij. Toda prej mora odrasti, stkati prijateljstva in se izkazati. Kakšen je kapitan Sabljezobi in kako z njim stik naveže mladi Pikec, boš izvedel v novi gusarski nadaljevanki! Posneli so jo na Norveškem, v njej pa strašni gusarji tudi kakšno zapojejo! Prve dele nadaljevanke si oglej spodaj!

Nadaljevanka Kapitan Sabljezobi je na sporedu v nedeljo zjutraj, ob 9:25 na TV SLO 1. Po predvajanju po televiziji jo najdeš v spletnem video arhivu.Nadaljevanka Kapitan Sabljezobi je na sporedu v nedeljo zjutraj, ob 9:25 na TV SLO 1. Po predvajanju po televiziji jo najdeš v spletnem video arhivu.

Slepi potniki

Ko gusarji v pristanišču raztovarjajo ladjo, Pikec opazi slepo potnico, deklico Vranko iz Indije. V sodih na ladji so še njeni starši. Kapitan Sabljezobi se hoče najprej vseh treh znebiti, nato pa jim vendarle da priložnost, da si rešijo življenje. Če mu bodo skuhali tako okusno jed, da se bo oblizoval, bodo lahko ostali. Bo prišlo do srečnega konca?

Oglej si prvi del otroške nadaljevanke Kapitan Sabljezobi!

Stava

Pikec Vranki razkaže domače pristanišče in prav kmalu se zapleteta v prepir z Jonom Skazo. Vranka mu zabrusi, da bo Sabljezobi še pred nočjo pohvalil Pikca, in stava je sklenjena. Sprva je Pikec obupan, nato pa najde zaklad, ki ga je Sabljezobi izgubil. Kdo bo dobil gusarsko stavo?

Oglej si drugi del otroške nadaljevanke Kapitan Sabljezobi!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.