V delavnici viteza Gregorja

6. 7. 2021 - Kdo so bili vitezi?

Vitezi so bili oboroženi stražarji, ki so jahali na konjih. Privoščili so si jih lahko le najbogatejši ljudje. Spoznaj Gregorja, ki je navdušen nad njihovo opravo!

Velikokrat mu je dolgčas, zato se takrat zamoti takrat tako, da ustvarja predmete, ki so jih uporabljali vitezi - izdeluje loke, puščice in verižne srajce! Gregor si želi, da bi lahko s svojo opravo potoval v preteklost in se še sam preizkusil med vitezi! 
Vitezi so živeli v času Srednjega veka. Gregor pa si je pri izdelovanju viteške oprave pomagal z enim od sodobnih pripomočkov!Vitezi so živeli v času Srednjega veka. Gregor pa si je pri izdelovanju viteške oprave pomagal z enim od sodobnih pripomočkov!

 Gregor je Infodromovcem razložil, zakaj ima tako rad srednji vek in viteze, da loke in drugo viteško opremo izdeluje kar doma, v svoji sobi!

Kdo so bili vitezi?

V Slovenščini beseda vitez pomeni vojak in vojščak. Urjenje vitezov se je pričelo že pri šestih letih! Učili so se borbe, jahanja in skrbi za konje! Celotno bojno opremo vitezov so si nadeli Firbcologi! Poklepetali so namreč s strokovnjakom, ki se na viteze spozna in izvedeli še veliko več o njihovih mečih ter navadah!

Kako težko je bilo postati vitez, so preverili Firbcologi!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.