Kako se ukaniti in vzljubiti zelenjavo?

18. 7. 2021 - Če jo večkrat okusiš, ti jed, ki je ne maraš, lahko postane všeč!

Se ti ob kateri izmed jedi, ki jih starši postavijo na mizo pri kosilu, naježi polt? Če nekaterih jedi, na primer zelenjave, ne maraš, si lahko pomagaš s trikom! 

Znanstveniki so namreč ugotovili, da se tvoj okus lahko precej spremeni, če določeno jed okusiš večkrat! Če bi rad še sam ponovil ta znanstveni eksperiment, moraš hrano, ki je sicer ne maraš, poskusiti desetkrat, pravijo raziskovalci. Znanstveniki so dokazali še, da imate otroci radi vrste zelenjave, ki so jih jedle vaše mame, ko so vas dojile, pa tudi takrat, ko ste še bili v njihovih trebuščkih. 

 Če v starosti do petega leta otroci poizkusite določeno zelenjavo vsaj desetkrat, to precej zviša možnosti, da je ravno ta kasneje ena izmed vaših najljubših!Če v starosti do petega leta otroci poizkusite določeno zelenjavo vsaj desetkrat, to precej zviša možnosti, da je ravno ta kasneje ena izmed vaših najljubših!

Več otrok ima težave s tem, da ne mara jesti zelenjave. Kar je velika škoda, uravnotežena dieta je namreč potrebna za zdravo rast in razvoj tvojega telesa! Če se ti zdi, da ti nikakor ne bo uspelo, da bi se prisilil in zelenjavo poskusil tolikokrat, da bi jo vzljubil, ti še enega izmed trikov za pomoč lahko pokaže Ribič Pepe. Nekatera živila, ki jih ne maraš jesti, pa bi bilo dobro, da bi jih kdaj pozobal, je namreč mogoče povsem zamaskirati. 

Kakadudu tudi sovraži zelenjavo! Zelo rad pa ima sladkarije, še posebej lizike! Ribič Pepe hitro najde rešitev in mu pripravi kar zelenjavne lizike!

Foto: Pixabay
Video: RTV SLO
E. V.