Plank

29. 5. 2021

Danes vam bomo predstavili vajo, ki je izjemna, saj z njo okrepimo dejansko vso telo, predvsem pa njeno središče. Če jo izvajamo redno vsak dan, kaj kmalu opazimo izjemno pozitivne učinke, ki so vidne na naših mišicah v rokah, nogah, trebušne mišice se okrepijo, sicer pa je znano, da s plankom pridobimo vsesplošno čvrstost telesa. Primerna je za vsakogar, ravno zato namreč obstaja kar nekaj "različic planka", ki so prilagojene našim zmogljivostim. 

Tistim, ki te vaje niso še nikoli niso preizkusili, se na prvi pogled morda zdi enostavna in jo zaradi tega kar preskočijo, a dejstvo je, da gre za vadbo, s pomočjo katere se zelo kurijo maščobe in resnično pridobiva na vzdržljivosti celotnega telesa. Tistim, ki te vaje niso še nikoli niso preizkusili, se na prvi pogled morda zdi enostavna in jo zaradi tega kar preskočijo, a dejstvo je, da gre za vadbo, s pomočjo katere se zelo kurijo maščobe in resnično pridobiva na vzdržljivosti celotnega telesa. 

Kako pravilno izvajati plank?

Plank z eno roko. Zahteva nekoliko višjo telesno pripravljenost in vzdržljivost. Plank z eno roko. Zahteva nekoliko višjo telesno pripravljenost in vzdržljivost.

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay