Kako se mladički naučijo skakati?

28. 5. 2021 - Televizijska serija o mladičkih zopet na TV SLO 1

Z bliskovitimi poskoki si živali lahko rešijo življenje, nekatere se s poskakovanjem važijo, drugim pa poskoki pomagajo uloviti plen. Oglej si, kako se akrobatskega skakanja naučijo mladički! 

Serija Mladički prikazuje najmlajše predstavnike različnih živalskih vrst iz vseh delov sveta, seveda pa tudi tiste iz živalskega vrta. Spoznal jih boš v družbi vodiča, poznavalca mladičkov, po imenu Andrej. Andrej preizkuša mladičke, da bi videl, zakaj skačejo. Smešni mali skakači v mongolski puščavi skačejo, da bi se izognili nevarnosti, arktična lisica pa po snegu skače zato, da najde hrano.

Skočiči veselo odskakujejo, ker se tako važijo! Kako visoko in lahkotno lahko poskočijo, si oglej v spodnjem videu! Odskakovanje jim lahko celo reši življenje, s takšnim gibanjem skočoči namreč tudi sporočijo plenilcu, da so prehitri in premočni, da bi jih kdo lovil!Skočiči veselo odskakujejo, ker se tako važijo! Kako visoko in lahkotno lahko poskočijo, si oglej v spodnjem videu! Odskakovanje jim lahko celo reši življenje, s takšnim gibanjem skočoči namreč tudi sporočijo plenilcu, da so prehitri in premočni, da bi jih kdo lovil!

Bliskovitega skakanja so sposobni tudi skakači, ki imajo prašičji nos, noge kenguruja in zajčje uhlje! Skačejo skoraj tako hitro kot tečejo ljudje!Bliskovitega skakanja so sposobni tudi skakači, ki imajo prašičji nos, noge kenguruja in zajčje uhlje! Skačejo skoraj tako hitro kot tečejo ljudje!

Posebno skakalno tehniko imajo tudi arktične lisice, ki na tak način lovijo hrano pod zamrznjenim površjem!Posebno skakalno tehniko imajo tudi arktične lisice, ki na tak način lovijo hrano pod zamrznjenim površjem!

Oglej si skakalne trike skočičev, puščavskih skakačev in arktične lisice!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.