Nove epizode Vikinške kraljične Gudrun

29. 5. 2021 - Otroška serija te bo popeljala v svet vikingov!

Pred tisoč leti je v divjini na severu živela prav posebna deklica. Igrala se je kar z drevesi in z nevarnimi gozdnimi živalmi - kot to počenjo mladi vikingi!

Tudi ti lahko odpotuješ nazaj v ta čas in se pridružiš Gudrun - devetletni vikinški princesi! Svetlolasa deklica je najstarejša hči kralja Sigurda. Oče jo uči o svetu, da bo priprvljena na čas, ko bo morala prevzeti mesto vikinške kraljice. Spoznal boš, kako so vikingi potovali na daljna ozemlja, se srečevali z divjimi in tudi čudovitimi pokrajinami, polnimi živali, ki jih še niso srečali! Oglej si nazadnje predvajane dele serije Vikinška kraljična Gudrun!

Veverice

V deželo Vikingov je prišla jesen. Kralj Sigurd bo Gudrun naučil nabirati divje rastline za vikinško pojedino. Gozdni sadeži so namreč že zreli. Gudrun naroči, naj nabere polno košaro lešnikov.

Tjulnji

Kot vsak Viking mora tudi kraljična obvladati borilne veščine. Toda vihtenje meča je prenaporno. Na srečo Vikingi potrebujejo tudi dobre izvidnike. Gudrun gre na obalo in tam zagleda tjulnja.

Severni jeleni

Konec poletja je zrak že hladen. Gozd se zdi tih in miren, toda male živali ne mirujejo. Gudrun odkrije mravlje, suho južino, hrošča in pajka baldahinarja, za nameček pa jo preseneti še severni jelen.

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.