Video: Razmisli in oceni!

3. 6. 2021 - Preizkusi svoje sposobnosti v eni od priljubljenih rrubrik oddaje Male sive celice!

Se bi z nami igral hitro igrico ugibanja? V družbo te vabi Nik in drugi otroci, ki so nastopali v preteklih oddajah kviza Male sive celice!

Pripravi pisalo in preveri, kako hitro lahko sam razmisliš in izbereš pravilni odgovor na vprašanje! V iskanju le-teh se lahko preizkusiš v rubriki kviza Razmisli, oceni! Če si pripravljen, lahko začneš! Preberi navodilo, razmisli, oceni, nato pa poišči pravilni odgovor v videu!

Žongliranje 

Oglej si video Nika, ki je pokazal le eno od svojih zanimivih veščin! Tako boš našel odgovor an vprašanje. Koliko kilogramov je Nik v času žongliranja vrgel v zrak z desno roko?

Razmisli in oceni!

Enaki odgovori

V zadnjih petih sezonah se je zgodilo 139 oddaj Male sive celice. V približno 3 odstotkih teh oddaj, je bilo zaradi izenačenju ekip, potrebno zastaviti dodatno vprašanje. Več kot dvakrat pogosteje so tekmovalci na vprašanje rubrike Razmisli, oceni!, zapisali enak odgovor. Kolikokrat se je to zgodilo?

Hitro izračunaj in preveri, če si bil blizu pravilnemu odgovoru!

Koliko tehta astronavt? 

Na prvi ekspediciji na Mars so astronavti s sabo vzeli tudi navadno domačo tehtnico. Nanjo je stopil astronavt, ki na Zemlji tehta 80 kilogramov. Koliko misliš, je astronavt tehtal na Marsu?

a) 32 kg
b) 80 kg
c) 113 kg
d) 162 kg

Oglej si video in preveri, če si izbral pravilni odgovor!

Video: RTV SLO / Male sive celice
E. V.