Smrtonosni dinozavri so nazaj!

10. 5. 2021 - Oglej si serijo o nevarnih prebivalcih prazgodovine!

V desetih delih izjemne televizijske serije lahko spoznaš vse strašne in mogočne vrste dinozavrov! Če si serije Smrtonosni dinozavri še nisi ogledal, si jo lahko sedaj! 

Na televizijske ekrane se je vrnila otroška serija, v kateri lahko v družbi voditelja Steva Backshalla spoznaš kralje neba in vodne pošasti ter raziskuješ dinozavrske veščine in čutila. V zadnjih dveh delih serije pa lahko spoznaš, katere nevarnosti so grozile dinozavrom, ter sestavi dinozavra vseh dinozavrov. Še ti spoznaj največje, najnevarnejše, tiste, ki so se znali najbolje braniti, pa tudi najbolj nenavadne dinozavre! 

V eni izmed epizod gasilci pripeljejo celo svojo orjaško lestev, ki je višja od stolpnice. Poleg nje pa lahko vidiš računalniško simulacijo resnične velikosti dinozavra patagotitana. Orjaški je! Le njegovo srce je tehtalo več kot 200 kilogramov in je bilo veliko kar dva metra. Moralo je biti veliko in močno, da je lahko poganjalo kri po telesu tega velikana!V eni izmed epizod gasilci pripeljejo celo svojo orjaško lestev, ki je višja od stolpnice. Poleg nje pa lahko vidiš računalniško simulacijo resnične velikosti dinozavra patagotitana. Orjaški je! Le njegovo srce je tehtalo več kot 200 kilogramov in je bilo veliko kar dva metra. Moralo je biti veliko in močno, da je lahko poganjalo kri po telesu tega velikana!

Kako pa lahko toliko vemo o bitjih, ki jih več ni? Kimerozavri na primer, so dokaze za njihovo silno praskanje po morskem dnu pustili celo v kamninah - tako si lahko še v današnjih dneh ogledamo, česa so bili sposobni ti neverjetni lovci.Kako pa lahko toliko vemo o bitjih, ki jih več ni? Kimerozavri na primer, so dokaze za njihovo silno praskanje po morskem dnu pustili celo v kamninah - tako si lahko še v današnjih dneh ogledamo, česa so bili sposobni ti neverjetni lovci.

Med najnevarnejšimi dinozavri so bili tudi taki, ki so imeli vrhunsko razvita čutila. Steve je v zadnje predvajani epizodi med drugim preveril, kako dobro je ponoči videl troodon in kako odlično je slišal sarmientozaver. Na koncu pa je poskusil ubežati dinozavru, ki je vohal najbolje od vseh!

Video: RTV SLO
E. V.