Oli iz dežele vulkanov

6 - 9 let

6. 5. 2021

Danes predstavljamo zelo zanimivo slikanico, s pomočjo katere boste lahko dodobra spoznali delovanje vulkanov. Krt Oli vas na zelo simpatičen, slikovit in duhovit način popelje v osrčje ognjenika, iz katerega bruha vroča lava. 

Oli iz dežele vulkanov je slikanica, ki jo je napisala znana slovenska pisateljica in javna osebnost Desa Muck. Ilustracije je prispeval Uroš Hrovat, izšla pa je pri zavodu za upravljanje kulturne dediščine Grad.  Oli iz dežele vulkanov je slikanica, ki jo je napisala znana slovenska pisateljica in javna osebnost Desa Muck. Ilustracije je prispeval Uroš Hrovat, izšla pa je pri zavodu za upravljanje kulturne dediščine Grad.

Kje živi krtek Oli? Ja, pod zemljo, seveda. Ima tudi to posebnost, da ne zna izgovoriti črke R. Kje živi krtek Oli? Ja, pod zemljo, seveda. Ima tudi to posebnost, da ne zna izgovoriti črke R.

Oli skozi pravljico razloži, kako so ravno na Goričkem bruhali vulkani. Od tega je že zelo dolgo, kakšne tri milijone let. Rezultat je pokrajina z zelo rodovitno zemljo. Oli skozi pravljico razloži, kako so ravno na Goričkem bruhali vulkani. Od tega je že zelo dolgo, kakšne tri milijone let. Rezultat je pokrajina z zelo rodovitno zemljo.

Oli sreča tudi slona in sovo. Oli sreča tudi slona in sovo.

Zgodba seveda prinaša tudi napetost. Včasih se zdi, kot da bi Oli sanjal, a ne - ima dokaze, tudi za mamo, ki velikokrat ne more verjeti njegovemu pripovedovanju. Zgodba seveda prinaša tudi napetost. Včasih se zdi, kot da bi Oli sanjal, a ne - ima dokaze, tudi za mamo, ki velikokrat ne more verjeti njegovemu pripovedovanju.

Hop, hop, dirjamo hitro, še dobro, da sova lahko leti, saj slon ni tako hiter. Hop, hop, dirjamo hitro, še dobro, da sova lahko leti, saj slon ni tako hiter.

Koga še srečamo pod zemljo? Ja, hrošče, seveda. Rogači. Koga še srečamo pod zemljo? Ja, hrošče, seveda. Rogači.

Celotne vsebine pravljice vam nismo želeli razkiti, da bo branje bolj vznemerljivo. Vsekakor  boste zelo uživali ob branju, ki razkriva prenekatero podrobnost iz preteklosti pokrajine Goričko. Celotne vsebine pravljice vam nismo želeli razkiti, da bo branje bolj vznemerljivo. Vsekakor boste zelo uživali ob branju, ki razkriva prenekatero podrobnost iz preteklosti pokrajine Goričko.

Tanja Mojzer
Foto: Knjiga Oli iz dežele vulkanov