Vikinška kraljična Gudrun

6. 5. 2021 - Otroška serija te bo popeljala v svet vikingov!

Pred tisoč leti je v divjini na severu živela prav posebna deklica. Igrala se je kar z drevesi in z nevarnimi gozdnimi živalmi - kot to počenjo mladi vikingi!

Tudi ti lahko odpotuješ nazaj v ta čas in se pridružiš Gudrun - devetletni vikinški princesi! Svetlolasa deklica je najstarejša hči kralja Sigurda. Oče jo uči o svetu, da bo priprvljena na čas, ko bo morala prevzeti mesto vikinške kraljice. Spoznal boš, kako so vikingi potovali na daljna ozemlja, se srečevali z divjimi in tudi čudovitimi pokrajinami, polnimi živali, ki jih še niso srečali!

 Gudrun se lahko pridružiš v desetih očarljivih zgodbah, v katerih boš zares spoznal svet vikingov! Gudrun se lahko pridružiš v desetih očarljivih zgodbah, v katerih boš zares spoznal svet vikingov!

Volk

Z zahoda močno piha. Kraljična Gudrun že nestrpno čaka, da se njen oče, kralj Sigurd, vrne domov. Na obali pa ni nikogar. To najbrž pomeni, da je najbrž pristal drugje. Ko se Gudrun vrača domov, na svoji poti po gozdu opazi volka. Oba z deklico sta prestrašena.

Kako se bo z divjim volkom v bližini znašla pogumna Gudrun? Oglej si prvi del serije!

Fjordski poni 

Vikinško poletje je en sam dolg dan. Takrat je čas za potepe v naravi. Ni lepšega, kot da sedemo pod bukev. Gudrun sanjari in opazi ponija, ki se je prišel past. Divji je, toda s pomočjo ga Gudrun ukroti.

Kako je Gudrun uspelo udomačiti divjega ponija, si oglej v drugem delu serije!

Krokar

Čeprav je v deželi Vikingov sredina poletja, vreme ni vedno lepo. Ob takih dneh mora Gudrun ostati doma. Danes jo je prišel obiskat krokar, ki pa se je žal ujel v košaro. Pogumna Gudrun ga reši.

Kaj naredi prava vikinška princesa, ko sreča krokarja? Oglej si tretji del serije!

Navadna rakovica

Poletni dnevi v vikinški deželi so odlični za igro na obali, saj so izredno dolgi! Kraljična Gudrun rada raziskuje tolmune. V enem najde rakovico, ki se kiti z močnimi kleščami. Z Olafom ji postavita trdnjavo in jo okrasita.

Pridruži se dogodovščini Gudrun in Olafa!

Kozliček

Vikingi so z ladjami obpluli dobršen del sveta. Preden so se odpravili na pot, pa so morali obvladati določene veščine. Med njimi je bilo tudi vezanje vozlov! Kralj Sigurd zato uči hčer, kako naj priveže kozlička - kar pa ni tako enostavno, kot se sliši. 

Bo Gudrun uspelo?

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.