Joga za otroke - pravljica, sprostitev, umiritev

1. 5. 2021 - Intervju z učiteljico joge za otroke

Joga za otroke ni še ena od posebnih vrst telovadbe in tehnike umirjenosti, ki jo otroci še kako potrebujejo pri učenju. Je veliko več kot to. Je namreč način ravnanja s seboj, z drugimi, način dihanja, počutja in čutenja svojega telesa, pa še bi lahko naštevali. Ima izjemno veliko pozitivnih lastnosti za otrokovo psihofizično vzdržljivost in koncentracijo. Vabljeni k branju intervjuja s certificirano učiteljico joge za otroke, Urško Leban. 

Urška Leban je velika ljubiteljica joge, intenzivneje se je z njo začela ukvarjati leta 2005. Postopoma je razvijala znanje in vse potrebne veščine ter opravila certifikat učiteljice joge za otroke. 

Joga je zelo priporočljiva tudi za otroke in mlade, saj krepi koncentracijo, ki jo učenci še kako potrebujejo med učenjem. Joga je zelo priporočljiva tudi za otroke in mlade, saj krepi koncentracijo, ki jo učenci še kako potrebujejo med učenjem.

Pri manjših otrocih joga poteka skozi igro in pravljico. Lahko se jo seveda izvaja tudi zunaj. Pri manjših otrocih joga poteka skozi igro in pravljico. Lahko se jo seveda izvaja tudi zunaj.

Urška Leban se z jogo ukvarja že dolgo časa, opravila je tudi certifikat za učiteljico joge za otroke. Urška Leban se z jogo ukvarja že dolgo časa, opravila je tudi certifikat za učiteljico joge za otroke.

Gibanje, druženje in sprostitev; vse to, kar otroci obožuejjo. Gibanje, druženje in sprostitev; vse to, kar otroci obožuejjo.

Vsaka ura joge je sesatvljena iz treh delov: uvod, asane in umiritev. Vsaka ura joge je sesatvljena iz treh delov: uvod, asane in umiritev.

Asane - položaji v jogi so otrokom vedno zelo zanimivi. Asane - položaji v jogi so otrokom vedno zelo zanimivi.

Tanja Mojzer
Foto: Urška Leban, osebni arhiv in Katarina Drolc