Mladički: Povodni konj, okapi, ara in panda

4. 5. 2021 - Oglaj si posnetke mladičkov iz živalskih vrtov po svetu!

Bi rad pogledal v gnezdo mladih papig, v domovanje mlade pande, pokukal v hiško ljubkega mladička vrste okapi? Oglej si ljubke videe, ki so jih posnali v živalskih vrtovih po svetu!

Britanki živalski vrt London ZOO se je pred časom razveselil mladička vrste okapi. Samička, ki so jo poimenovali Ede, je shodila že nekaj minut po tem, ko je prišla na svet. Okapiji sicer živijo v Afriki. Njihova dlaka je večinoma rdečkasto rjava, po nogah in sprednjem delu pa so črtasti - tako kot zebre, čeprav so v resnici bližje v sorodu z žirafami!

Oglej si mladička te nenavadne vrste živali. Videti je kot žirafa v pižami, kajne? Video: APTN.

V ameriškem živalskem vrtu Washington ZOO imajo malo pando, ki jo je skotila medvedka Mei Xiang. V videu si mladička lahko ogledaš in celo prisluhneš, kako glasno se je oglašal, ko ga je mama za nekaj trenutkov pustila samega.

Mladiček je pokrit le z belih puhom in ni še nič kaj zares podoben pandi! Se strinjaš? Video: Reuters.

Te zanima, kakšne so videti zelene are, ko se izvalijo? Oglej si video dveh malih papig, ki so ga posneli v britanskem živalskem vrtu. 

Za mladička skrbita njuna starša, papigi po imenu Roy in Dee. Video: APTN.

Niti mesec dni star mali povodni konj tehta 45 kilogramov in že odlično plava! Med čofotanjem z mamo Funani so ga ujele kamere v ameriškem živalskem vrtu San Diego ZOO.

Oglej si ljubek video mladega povodnega konja! Video: APTN.

Video: APTN (1., 3., 4.), Reuters (2.)
E. V.