Supanje

15. 4. 2021

Supanje je v zadnjih letih izjemno priljubljeno. Supate lahko na jezerih, rekah in morjih, kjer je še poseben izziv, saj gre za seveda drugačne valove. Poglejmo, kako se ga lotiti in zakaj je tako priljubljeno. 

SUP je okrajšava angleškega poimenovanja Stand up paddling (tudi Stand up paddle surf). Gre za šport, pri katerem stojiš na deski (surfu) in veslaš. Tako lahko stojimo, veslamo, opazujemo in občudujemo naravne lepote. S prijatelji, ki so prav tako na supu tako drsimo po vodni gladini, po rečnih rokavih, prečkamo jezera oziroma plujemo pod mogočnimi klifi domače obale. 

Priljubljen je vse bolj v vseh državah, saj na ta način združimo spoznavanje določene dežele oziroma kraja in gibanje, športanje. 

Za supanje ne potrebujete predznanja in posebnih priprav, le nekaj prave opreme. Je enostaven, sproščujoč in zabaven. Za tiste, ki imajo radi nekoliko več adrenalina, se odločijo za supanje po valovih in brzicah. Za supanje ne potrebujete predznanja in posebnih priprav, le nekaj prave opreme. Je enostaven, sproščujoč in zabaven. Za tiste, ki imajo radi nekoliko več adrenalina, se odločijo za supanje po valovih in brzicah. 

Supamo lahko samo kot ena od oblik rekreacije, vse pogosteje pa so organizirane tudi razne tekme in regate. Na njih je cilj čim hitreje "odsupati" določeno razdaljo.   Supamo lahko samo kot ena od oblik rekreacije, vse pogosteje pa so organizirane tudi razne tekme in regate. Na njih je cilj čim hitreje "odsupati" določeno razdaljo.

Ravnotežje igra pomembno vlogo

Supanje so raziskali tudi Firbcologi


Tanja Mojzer
Foto: Pixabay
Video: TV Slovenija