POKLIC: Farmacevt

12. 4. 2021

Ko pomislimo na zdravila k temu sodi tudi farmacija, ki je industrija, ki zdravila proizvede in raziskuje vse, kar je v povezavi z njimi. V farmaciji pa so seveda zaposleni farmacevti, strokovnjaki na področju zdravil. Treba pa je ločiti med farmacevtskimi tehniki in farmacevti, strokovnjaki, ki tesno sodelujejo z zdravniki na področju raziskovanja novih možnosti na področju zdravil. V vsaki farmacevtski industriji so zaposleni tudi drugi delavci in strokovnjaki, saj gre po navadi za velika podjetja, ki imajo velik spekter delovanja. 

Natančnost, natančnost in še enkrat natančnost. Že ena milijoninka kapljice določene snovi je lahko preveč ali premalo.  Natančnost, natančnost in še enkrat natančnost. Že ena milijoninka kapljice določene snovi je lahko preveč ali premalo.

Kakšno je delo farmacevta lekarnarja?

Farmacevta zanimajo predvsem naravoslovne vede, kot so fizika, kemija, matematika in biologija. Sicer naj bi farmacevt sam spoznal, katero vrsto dela želi opravljati tudi glede na svoje osebnostne lastnosti. Analitičen posameznik, ki se želi poglabljati v eno področje farmacevtske dejavnosti, je najbolj primeren za tehnologa analitika. Komunikativen farmacevt, ki ga veseli delo z ljudmi, se lahko zaposli tudi v sektorju za trženje in promocijo.Farmacevta zanimajo predvsem naravoslovne vede, kot so fizika, kemija, matematika in biologija. Sicer naj bi farmacevt sam spoznal, katero vrsto dela želi opravljati tudi glede na svoje osebnostne lastnosti. Analitičen posameznik, ki se želi poglabljati v eno področje farmacevtske dejavnosti, je najbolj primeren za tehnologa analitika. Komunikativen farmacevt, ki ga veseli delo z ljudmi, se lahko zaposli tudi v sektorju za trženje in promocijo.

Farmacevt tehnolog

Kako pa lahko postaneš magister farmacije?

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay
Video: Moja izbira, YouTube