Kako pravilno ravnaš z neznanim psom?

31. 3. 2021 - Infodromovci so se srečali s strokovnjakinjo za vedenje psov

Kadar vidiš luštnega psa, bi ga najraje pobožal, kajne? Vendar to početje ni vedno varno. Preberi, česa ob neznaih psih ne smeš početi.

Neznanih psov ne smeš objemati in se jih dotikati tako, da te ne bi videli. Lahko se namreč počutijo ogrožene in te zaradi tega celo napadejo. Večina psov, ki so navajeni na družbo odraslih in otrok, tega seveda ne bo storila. Vendar nikdar ne moreš vedeti, kateri kuža lahko nepredvidljivo ravna. Zato je bolje, da si okrog neznanih psov previden in malo bolj zadržan. Kako pa kužki razumejo postopanje otrok, ko jih ti želijo le prijazno pozdraviti? Vse o tem ti bodo razložili Infodromovci.  

Če je kuža sam na prostem, je bolje, da se mu ne približuješ. Če pa je ob njem lastnik, pa je najbolje, da ga vprašaš, če ga lahko pobožaš. Kaj moraš vedeti o pravilnem božanju psov, si oglej v spodnjem videu!Če je kuža sam na prostem, je bolje, da se mu ne približuješ. Če pa je ob njem lastnik, pa je najbolje, da ga vprašaš, če ga lahko pobožaš. Kaj moraš vedeti o pravilnem božanju psov, si oglej v spodnjem videu!

Infodromovci so se srečali s strokovnjakinjo za vedenje psov - Alenko Spazzapan. Razložila je, kako se je treba vesti, kadar se želimo srečati s psom, ki ga ne poznamo.

Foto: EPA
Video: RTV SLO/ Infodrom
E. V.