Video: Tiagove govoreče roke

30. 3. 2021 - Tiago na Portugalskem otroke uči znakovnega jezika

Tiagove največje sanje so, da bi se gluhi in slušeči lahko pogovarjali. Zato je odločen, da otroke nauči znakovnega jezika! 

Tiago je desetletnik iz Portugalske. Od rojstva je gluh in obvlada portugalski znakovni jezik. Na Youtubu ima kanal, kjer slišeče otroke uči besede in besedne zveze njegovega jezika, ki ga govori kar z rokami. Njegova velika želja je, da bi ga obvladali vsi ljudje, saj bi se le tako lahko sporazumevali brez preprek. Kakšni so njegovi načrti, si oglej v otroški nanizanki, ki prikazuje, kako se otroci soočajo z izzivi - Izzivalci!

Rad bi ustanovil klub znakovnega jezika, da bi poučeval po spletu in na posebnih delavnicah. Koronačas je njegove načrte zapletel, a Tiago je odločen, da bo organiziral vsaj eno delavnico. Pa bodo otroci prišli na njegov dogodek?Rad bi ustanovil klub znakovnega jezika, da bi poučeval po spletu in na posebnih delavnicah. Koronačas je njegove načrte zapletel, a Tiago je odločen, da bo organiziral vsaj eno delavnico. Pa bodo otroci prišli na njegov dogodek?

Tiago bo svoj prvi tečaj znakovnega jezika organiziral v parku v mestu Sintra. Spoznaj Tiaga in njegov vsakdan!  

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO / Izzivalci
E. V.