Kaj je hitra moda?

25. 3. 2021 - Zakaj hitra moda ni prijazna do planeta in ljudi, ki takšna oblačila proizvajajo?

Fino je imeti kaj novega za obleči, pa še poceni je. Pa je to lahko problem? Je. Izdelava in prodaja oblačil, ki nazadnje pristanejo v smeteh, močno obremenjujeta okolje.

Povprečen prebivalec Slovenije letno zavrže približno dvanajst kilogramov oblačil. Veliko oblačil nakopičimo in zamenjavo z novmi predvsem zato, ker jih lahko poceni kupimo. Kupujemo jih tudi zato, ker želimo biti moderno oblečeni. Je res? Oblačila, ki so proizvedena na tak način in jih nosimo le kratek čas, spadajo v hitro modo. Zakaj hitra moda ni prijazna do planeta in ljudi, ki takšna oblačila proizvajajo, so raziskali Infodromovci.  

Radi spremljamo, kaj je novega v trgovini z oblačili. Pa tudi, kakšna oblačila nosijo vplivneži. Poskušamo jim slediti, tako pa oblačila želimo pogosto zamenjati - saj to tudi oni počnejo. Zakaj to ni najboljša ideja in kako to škodi ljudem, ki oblačila proizvajajo, boš izvedel v spodnjem prispevku.Radi spremljamo, kaj je novega v trgovini z oblačili. Pa tudi, kakšna oblačila nosijo vplivneži. Poskušamo jim slediti, tako pa oblačila želimo pogosto zamenjati - saj to tudi oni počnejo. Zakaj to ni najboljša ideja in kako to škodi ljudem, ki oblačila proizvajajo, boš izvedel v spodnjem prispevku.

Slovenci nismo vzoren primer ravnanja z odpadnimi oblačili. Oglej si, kaj so o problematiki kopičenja oblačil, ki jih ne uporabljamo dolgo, raziskali v oddaji Infodrom!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO/ Infodrom
E. V.