Video: Kdo ve? Razmisli, oceni!

20. 3. 2021 - Hitra igrica ugibanja iz oddaje Male sive celice!

Preiukusi se v hitrostnem iskanju pravilnega odgovora na zastavljeno vprašanje - kot to počnejo tekmovalci oddaje Male sive celice!

Pripravi pisalo in preveri, kako hitro lahko razmisliš in izbereš pravilni odgovor! Razmisli, oceni! je rubrika priljubljene otroške oddaje, v kateri moraš biti ne le bister, ampak tudi zelo hiter! Če si pripravljen, lahko začneš! Preberi navodilo, razmisli, oceni, nato pa poišči pravilni odgovor v videu!

Kako dobro sliši Ana?

Enej je najstnik in dobro sliši zvok s frekvenco 17.400 Hz. Njegova teta Maja ima 51 let in ne sliši zvokov s frekvenco 12.000 Hz. Katera je najvišja frekvenca, ki jo še sliši njegova mama Ana, ki ima 39 let?

Si si zapisla odgovor? Oglej si video in preveri, kako dobro si ocenil!

Koliko sedišč ima stadion?

Drugi največji stadion v Sloveniji s 13.059 sedišči je v Celju, tretji pa v Mariboru z 12.881 sedišči. Koliko pokritih sedišč ima največji stadion, Stožice, ki je malo več kot 20 % večji od Celjskega?

Zapiši svojo oceno!

Luknja v šotoru 

Na taborjenju opazite, da ima vaš sotor v strehi majhno luknjico zvezdaste oblike. Skoznjo sveti sonce in na tleh ustvarja svetlo liso. Kakšne oblike je ta lisa opoldne? Oglej si sličice v videu in oceni obliko sence!

V videu si iglej sličice senc in poišči pravilni odgovor!

Video: RTV SLO / Male sive celice
E. V.