POKLIC: Arheolog

13. 3. 2021

Danes bomo spoznali zelo zanimiv poklic, in sicer arheologa. Lahko jih srečaste tudi na ulici, če na primer prenavljajo cesto in nepričakovano najdejo kakšne izkopanine. 

Večina arheologov se specializira za določeno geografsko področje, zgodovinsko obdobje ali tip izkopanin (kovanci, orožje ali keramika). Nekateri arheologi v muzejih ali na univerzah opravljajo razne dolžnosti in občasno raziskujejo za objavo v različnih prispevkih. Večina arheologov se specializira za določeno geografsko področje, zgodovinsko obdobje ali tip izkopanin (kovanci, orožje ali keramika). Nekateri arheologi v muzejih ali na univerzah opravljajo razne dolžnosti in občasno raziskujejo za objavo v različnih prispevkih. 

 Pa vendar tudi mala arheološka odkritja, ko se združijo v mozaik preteklih obdobij, lahko prinesejo osupljiva spoznanja o zgodovini planeta in nas samih. Pa vendar tudi mala arheološka odkritja, ko se združijo v mozaik preteklih obdobij, lahko prinesejo osupljiva spoznanja o zgodovini planeta in nas samih.

V tem videoposnetku lahko poklic arheologa bolje spoznate

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay
Video: YouTube