Video: Kdo je bil Josip Jurčič?

18. 3. 2021 - Letošnje leto je posvečeno avtorju prvega slovenskega romana!

Infodromovci so z učenci OŠ Stična pogovarjali o Josipu Jurčiču. Leto 2021 je namreč posvečeno avtorju prvega slovenskega romana!

V letu 2021 se spominjamo 140. obletnice smrti Josipa Jurčiča. Gotovo si že slišal, če ne pa še boš, za njegovo delo, ki je prvi slovenski roman. Nosi naslov Deseti brat. Objavljati pa je pričel že kot četrtošolec. Kaj pa je Josipa Jurčiča navdušilo za pisanje? To ti bodo kar pred njegovo rojstno hišo razložili nadebudni osnovnošolci iz OŠ Stična! 

Izvedel boš še, kako dolgo je Jurčič pešačil, da je dospel do šele, pa še nekaj drugih zanimivosti v zvezi z njim, ki so si jih osnovnošolci še radi zapomnili. Izvedel boš še, kako dolgo je Jurčič pešačil, da je dospel do šele, pa še nekaj drugih zanimivosti v zvezi z njim, ki so si jih osnovnošolci še radi zapomnili.

Pripravili so celo delček predstave Krjavelj, ki sta jo uprizorila Anže in Matija! Oglej si, kaj so se o Josipu Jurčiču naučili Infodromovci!

Jurčiča spoznala Duhec in Lara!

Pridruži se Duhcu in Lari in obišči skrivnostni svet Jurčičevega ustvarjanja. Pri Duhcu se police kar šibijo od teže knjig, zato morata spoznati tudi Jurčiča! Kako je to mogoče, če pa davno ni več živ, si oglej v spodnjem videu! Spoznala bosta še ubogega kozla, ki je bil kaznovan samo zato, ker je v zeljnato glavo gledal. Vse o tem boš izvedel v otroški nanizanki, ki je bila pred leti predvajana po televiziji, Sejalci besed!

Z Duhcem in Laro še ti na navihan in domišljije poln način, spoznaj Josipa Jurčiča!

Video: RTV SLO
E. V.