Odnos Otrok - psiček

10. 3. 2021

Veliko otrok si pri določeni starosti za svojega ljubljenčka zaželi psa. Starši so seveda tisti, ki nato presodijo, ali je otrok zrel, da bo zanj znal tudi skrbeti in preprosto - uživati v njegovi družbi. Kako je torej s tem odnosom otroci - psi? O tem je tekla beseda v eni od oddaj Dobro jutro. 

Pes ima prav gotovo psihološki in socialni vpliv na otroka, tudi na ostale, predvsem starostnike, na predšolske in šolske otroke. Poleg tega pa ima tudi velik učinek na področju čustvovanja in odgovornosti otroka. 

Pomemben je tudi vpliv okolja, iz katerega otrok izhaja. V svojih skupinah imam namreč otroke, ki imajo doma pse, a imajo otroci kljub temu težave na določenih področjih. 

Monika Kuntner, inkluzivna pedagoginja


Psi na večih področjih zelo dobro vplivajo na otroka. Treba pa je postopoma delati na tem odnosu in predvsem morajo starši skupaj z otrokom presoditi, ali si ga resnično želijo na dolgi rok. Psi na večih področjih zelo dobro vplivajo na otroka. Treba pa je postopoma delati na tem odnosu in predvsem morajo starši skupaj z otrokom presoditi, ali si ga resnično želijo na dolgi rok.

Celoten pogovor voditeljice z Moniko Kuntner, inkluzivno pedagoginjo, ki vodi različne terapevtske delavnice z otroci in psmi si lahko ogledate v tem posnetku


T. M.
Foto: Pixabay
Video: TV Slovenija