Fižol- oh, si zdrav!

9. 2. 2021

Imate radi fižol? Spada med izredno hranljive in zdrave stročnice. Na vaših krožnikih se lahko zanjde v različnih kombinacijah, iz nje pa lahko pripravite tudi zanimive namaze in polpete. Poglejmo, zakaj je fižol tako zdrav. 

Fižol v stročju. Fižol v stročju.

Fižol se uživa kuhan. Zrna je potrebno predhodno namakati, da se hitreje skuhajo. Fižola v stročju pa ni potrebno namakati. Fižol se uživa kuhan. Zrna je potrebno predhodno namakati, da se hitreje skuhajo. Fižola v stročju pa ni potrebno namakati.
Najpogosteje se uživa kot priloga, lahko pa tudi v različnih enolončnicah in omakah. Iz njih se izdelajo tudi zelenjavni polpeti, čufti in namazi. 

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Predenje - zanimiv pojav pri mačkah. Spoznajmo ga podrobneje.