Črta

0 - 6 let

27. 1. 2021

Slikanica z naslovom Črta je posebna v tem, ker bo resnično tistim najmlajšim razložila pomen črte. Kako iz črte lahko nastane trikotnik. Ali pa štirikotnik. Ali pa je črta ravna ali nekoliko vijugasta. takšna in drugačna razmišljanja o črti kar kipijo iz slikanice, ki ne vsebuje več kot za 5 minut branja besedila. 

Avtiorica in ilustator prihajata iz Turčije. Oba ustvarjata za otroke, predvsem predšolske, katerim je današnja slikanica Črta tudi namenjena. S pomočjo Črte se otroci, stari okrog dveh ali treh let, spoznavajo s pomenom črte in občudujejo zanimive ilustracije. 

V slovenščino je slikanico, bogato z ilustracijami, prevedla Alenka Urh. Izšla je pri založbi KUD Sodobnost International Ljubljana. V slovenščino je slikanico, bogato z ilustracijami, prevedla Alenka Urh. Izšla je pri založbi KUD Sodobnost International Ljubljana.

Takoj na prvi strani slikanice se srečamo z vprašanjem, kaj vendarle početi s črto. Takoj na prvi strani slikanice se srečamo z vprašanjem, kaj vendarle početi s črto.

Ja, veliko je možnosti. Ko znate enkrat naruisati črto, se odpre cela četica možnosti, kaj z njo početi in kako se lotiti različnih, takšnih in drugačnih črtic. Ja, veliko je možnosti. Ko znate enkrat naruisati črto, se odpre cela četica možnosti, kaj z njo početi in kako se lotiti različnih, takšnih in drugačnih črtic.

Lahko se prelevite kar v supermana, ki obvlada najrazličnejše črtice na svetu. Lahko se prelevite kar v supermana, ki obvlada najrazličnejše črtice na svetu.

Kakor koli pogledamo, je črta tudi osnova za risanje krogov, s tem pa tudi žog. Kakor koli pogledamo, je črta tudi osnova za risanje krogov, s tem pa tudi žog.

Ja, res je. Črta je osnova za štirikotnike. Pa še kaj bi se našlo. Ja, res je. Črta je osnova za štirikotnike. Pa še kaj bi se našlo.

Ko se prebijete na konec slikanice, vas čaka še presenečenje, ki je prideževalo iz tega oblaka. Ko se prebijete na konec slikanice, vas čaka še presenečenje, ki je prideževalo iz tega oblaka.
Za odkritje presenečenja bo potrebno hitro v bližnjo knjižnico ali knjigarno, da pokukate, kaj smo imeli v mislih. 

T. M.
Foto: Knjiga Črta