Bi imeli podgano za ljubljenčka?

28. 1. 2021

Hišni ljubljenčki so izjemno deležni vaše pozornosti in ljubezni, kajne? Najpogosteje so to muce, psički, kakšni hrčki. Tudi ribice v akvariju ali celo kače in pajki. Mi pa smo razmišljali, kako je, če imate za hišnega ljubljenčka podgano. Kaj menite? Bi vas zanimal tovrsten hišni ljubljenček? 

Domače podgane so daleč od umazanih in nevarnih divjih podgan, kakšne si jih morda kdo predstavlja. Izkazale so se za izjemno čiste in družabne živali, ki so lahko v pravih rokah izjemen hišni ljubljenček.

Podgane, ki jih imamo sedaj kot hišne ljubljenčke so vzredili iz sive podgane, katera je bila izvrstna plavalka. So nočne živali in so vajene živeti v skupini, katere vodi samec. Zanimivost: V divjini lahko v iskanju za hrano prepotujejo tudi do 3 kilometre. Ste vedeli, da obstaja kar 56 vrst podgan?Podgane, ki jih imamo sedaj kot hišne ljubljenčke so vzredili iz sive podgane, katera je bila izvrstna plavalka. So nočne živali in so vajene živeti v skupini, katere vodi samec. Zanimivost: V divjini lahko v iskanju za hrano prepotujejo tudi do 3 kilometre. Ste vedeli, da obstaja kar 56 vrst podgan?

Vabljeni tudi k ogledu tega videoposnetka, ki vam bo še bolj nazorno razložil, kako je imeti podgano za hišnega ljubljenčka

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay
Video: TV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Predenje - zanimiv pojav pri mačkah. Spoznajmo ga podrobneje.