Kristina Dia: Kateri koli čustven odtenek je v redu

22. 1. 2021 - Intervju z avtorico projekta Čustveno inteligentni otroci

Dragi starši - kot veste, so slikanice izjemno učno gradivo za otroke; prav pa je, da izberemo res kakovostne in tiste, ki imajo kakšno posebno dodatno vrednost. Avtorica slikanice Medvedek Mavri se je odločila za poseben pristop - v svoji slikanici se je osredotočila na tematiko grajenja otrokove pozitivne samopodobe. Spoznajmo avtorico in ta poseben pristop malce bolje. 

Kristina Dia je avtorica slikanice Medvedek Mavri in pa motivacijskega priročnika s pozitivnimi mislimi z naslovom Žepna lučka. Gre za priročnik, ki je v pomoč staršem pri ohranjanju stika s seboj in doseganju življenja v visoki vibraciji. Žepna lučka je, kot že sam naslov pove, žepna različica priročnika, ki ga lahko imate na nočni omarici in pred spanjem ali zjutraj odprete na kateri koli strani in preberete misel za tisti dan. 


Medvedek Mavri ni navadna slikanica - je polna raznolikih situacij in priložnosti za razmislek in poglobitev vase. Vsebuje pet kratkih pravljic, s pomočjo katerih se otrok lahko sooči s svojo pozitivno samopodobo. Medvedek Mavri ni navadna slikanica - je polna raznolikih situacij in priložnosti za razmislek in poglobitev vase. Vsebuje pet kratkih pravljic, s pomočjo katerih se otrok lahko sooči s svojo pozitivno samopodobo.

Poudarek dajem na razvoj otrokovih potencialov, kreativnosti, grajenju samozavesti in veliko gibanja. Opravljeno imam izobrazbo NPK Varuh predšolskih otrok. Otroke spodbujam, da razvijajo svoj unikatni značaj in se sprejemajo.

Kristina Dia

Avtorica tudi vodi delavnice za otroke, je varuška in piše blog o samopodobi in zdravi osebni rasti otrok in staršev. Njene poglobljene in "čustveno tematske" prispevke si lahko preberete na tej spletni strani. 

Vabljeni pa tudi k intervjuju, v katerem izveste še več podrobnosti o delavnicah in njenem pristopu vzgoje otrok. 

Kristina Dia kot zasebna varuška poskuša otrokom prisluhniti na poseben, čustven, umirjen in analitski način. Spodbuja, da pri igri otrok izraža svoja čustva in se sooči z vsakim od njih. Kristina Dia kot zasebna varuška poskuša otrokom prisluhniti na poseben, čustven, umirjen in analitski način. Spodbuja, da pri igri otrok izraža svoja čustva in se sooči z vsakim od njih.

Tanja Mojzer
Foto: Kristina Dia osebni arhiv