Ptičje hišice pozimi

6. 1. 2021

Pozimi so temperature nizke in čeprav imajo nekatere živali gosto dlako ali perje, jih zebe. Tudi hrane je veliko manj kot na primer poleti in jeseni. Zato je potrebno poskrbeti za živali in jim nastavljati hrano. Če se v bližini vašega doma zadržujejo kakšni ptički, bodo zelo veseli, če jim napravite ptičjo hišico, ki bo njihovo varno zavetje. Zelo pa bodo veseli tudi kakšnih priboljškov - na primer vseh vrst semen. 

Ptičjo hišico lahko obesite na drevo ali kakšen drug primeren prostor okrog hiše ali stanovanjskega bloka. Ptičjo hišico lahko obesite na drevo ali kakšen drug primeren prostor okrog hiše ali stanovanjskega bloka.

Hišice so lahko najrazličnejših oblik in barv. Če jih boste z malce domišljije izdelali skupaj s starši, bo to še posebej kreativno in umetniško delo. Hišice so lahko najrazličnejših oblik in barv. Če jih boste z malce domišljije izdelali skupaj s starši, bo to še posebej kreativno in umetniško delo.

Iz oddaje Dobro jutro o ptičjih hišicah in skbi za ptičke v zismkem času:

In ko zapade sneg, je priporočljivo, da ga odtsranite iz hišice. In ko zapade sneg, je priporočljivo, da ga odtsranite iz hišice.

Preverite v videoposnetku, kako poskrbeti za ptice pozimi!

Tukaj vidimo zraven hišic tudi vrečke s semeni. Ptički s pomočjo svojih kljunov pridejo do semen. Tukaj vidimo zraven hišic tudi vrečke s semeni. Ptički s pomočjo svojih kljunov pridejo do semen.

Ste jo izdelali tudi vi? Pošljite nam fotografijo na bansi@rtvslo.si

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay
Video: TV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Predenje - zanimiv pojav pri mačkah. Spoznajmo ga podrobneje.