Uho

0 - 6 let

23. 11. 2020

Kje imamo uho? Ja, na glavi, kajne? Imamo celo dve ušesi - levega in desnega. Kaj pa bi se zgodilo, če uho kar neenkrat ne bi bilo več na glavi in bi samo tavalo naokrog? Za ta odgovor in dogodivščine, ki jih doživlja uho, pa boste morali prebrati čudovito slikanico z naslovom Uho. Pripravljeni? 

Slikanico z naslovom Uho je napisala Piret Raud (sama je ustvarila tudi ilustracije). Prihaja iz Estonije, za slikanico pa jo je navdihnila risba umetnika Vincenta van Gohta z istim naslovom - Uho.Slikanico z naslovom Uho je napisala Piret Raud (sama je ustvarila tudi ilustracije). Prihaja iz Estonije, za slikanico pa jo je navdihnila risba umetnika Vincenta van Gohta z istim naslovom - Uho.

Uho je zelo zaskrbljeno, ker ga je zapustila glava. To pa je neprijetna težava, kajne? Uho je zelo zaskrbljeno, ker ga je zapustila glava. To pa je neprijetna težava, kajne?

Uho je našlo prevozno sredstvo - polža. Hmmmm ... kako hitro bo lahko osvojilo zaželjeno destinacijo? Uho je našlo prevozno sredstvo - polža. Hmmmm ... kako hitro bo lahko osvojilo zaželjeno destinacijo?

Uho je na popotovanju srečalo veliko živali - slona, zajčka in druge. Uho je na popotovanju srečalo veliko živali - slona, zajčka in druge.

Kaj se zgodilo z ušesom, ojoj? Ujela ga je zlobna pajkovka Rina. Kaj se zgodilo z ušesom, ojoj? Ujela ga je zlobna pajkovka Rina.

Kaj menite je konec pravljice srečen ali nesrečen? Za odgovor na to vprašanje, pa bo potrebno prebrati slikanico Uho, ki je izšla pri Založbi Sodobnost International. 

T. M.

Foto: Slikanica Uho

SLONTASTIČEN POZOR!