Kakšen je tradicionalni slovenski zajtrk?

20. 11. 2020 - Danes obeležujemo 10. obletnico

Kdo ve, kakšen je zajtrk, ki so ga že pred stoletji uživali naši slovenski predniki? Kaj menite? Predstavljajte si, da takrat še ni bilo trgovin in trgovskih centrov kot jih poznamo danes. Hrana je bila pridelana pretežno doma ali pa so si jo prebivalci vasi in manjših mest izmenjali med seboj. Ti meni krompir, jaz tebi pšenico. Poglejmo torej, po čem je že v preteklosti zadišalo zjutraj. 

Letošnji slogan (glavno sporočilo) se glasi: »Zajtrk z medom – super dan!« Ker, kot rečeno, letos poteka izven vrtcev in šol, se spodbuja, da si tovrsten zajtrk vsi skupaj pripravimo doma.

Oglejte si tudi zelo izobraževalne videoposnetke, kjer boste še bolj podrobneje izvedeli, zakaj so ravno kruh, med, maslo, mleko in jabolko, tiste sestavine, ki so osnova tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Prispevek iz oddaje Infodrom: 

Tanja Mojzer

Foto: BoBo in Tradicionalni slovenski zajtrk Press
Video: YouTube in Infodrom