Z kot Zofka in Sobotni krompir!

17. 11. 2020 - Nove oddaje za otroke v jutranjem sobotnem televizijskem programu!

Otroški televizijski program je dobro znani sobotni dopoldanski blok oddaj popestril z oddajo v živo, oziroma kar z dvema!

Mladi gledalci ste spomladi, med prvim valom epidemije, zelo dobro sprejeli Nika in Niko v Izodromu. Voditelja sta vas v živo pozdravila, vam prinašala veselje in smeh, tudi zanimivosti in nova znanja, vse, kar vas otroke v teh nenavadnih časih razvedri, navdihuje, opogumlja in vam vliva upanje. Zato so se ustvarjalci televizijskih vsebin odločili, da vam pripravijo Sobotni krompir in Zofko! To sta kar dve novi televizijski oddaji - prva za šolarje, druga za vrtičkarje.

Nik in Nika se veselita druženja z vami!

"Ne predstavljam si življenja brez krompirja, na tega Sobotnega pa komaj čakam, ker vem, da je tudi veselje nalezljivo!" se je pošalil Nik Škrlec, ki ga v voditeljskem paru z Niko Rozman poznate že iz Počitniškega krompirja. Priljubljena voditelja sta po letšnjih krompirjevih počitnicah obdržala svoj krompir – Sobotni krompir! V svojo družbo bosta Nik in Nika vabila zanimive znane in manj znane goste, se lotila zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujala k ustvarjanju in raziskovanju.

Sobotni krompir bo potekal v živo, mladi gledalci pa se bodo lahko vsako soboto Niki, Niku in ekipi Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija pridružili tudi prek družbenih omrežij.  

Navihana voditelja oddaje bosta drug drugega še naprej izzivala z novimi izzivi, preverjala, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih.Oglej si prvo peko Sobotnega krompirja!

Z kot Zofka 

Šolarji imajo Niko in Nika in prav je, da tudi vrtičkarji dobijo svoje junake. To bodo Nejko Smejko, Anka in Gaki. Z kot Zofka je nova oddaja, ki jo bodo predšolski otroci ob sobotnih jutrih lahko spremljali v živo.  V studiu bodo voditelji z vami sestavljali besede in reševali besedne uganke, pri čemer boste lahko sodelovali tudi gledalci. Spoznavali boste poklice in izvedeli, čemu so namenjeni različni predmeti. Otroci zunaj studia pa bodo predstavljali živali in se oglašali iz delovnega kotička. Tudi hudomušnih pesmi ne bo manjkalo. Vse dogajanje bo tiho in mirno opazovala zofa Zofka, ki najraje posluša ljudske pesmi!

Izmenjaje bodo Zofko vodili Nejko Smejko (Nejc Jezernik), Anka (Anka Eržen) in Gaki (Gašper Lovrec) v družbi navihanih Zane, Larsa in Karle. Spoznaj našo Zofko!

Foto, video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!