Zabavna šolska gradiva na spletu

12. 11. 2020 - Prebrskaj Izodromov spletni video arhiv

Pri šolskih nalogah si lahko pomagaš s spletnim portalom Izodrom. Ta ponuja veliko in pestro zbirko vsebin za šolarje! 

Učenje mora biti tudi zabavno! Učenje na daljavo pa si lahko popestriš z ogledom videov. Na spletnem portalu Izodroma - otroške izobraževalne oddaje, ki vam je popestrila jutra že ob pomladnem šolanju na daljavo -  boš našel vsebine za slovenščino, za naravoslovje in tehniko, za družboslovje, za tuje jezike, za umetnost in vsebine za šport. Ločene so po sklopih za učence prve, druge in tretje triade. Ustvarjalci RTV-jevih vsebin za otroke so jih pripravili s pomočjo oddaj in video odlomkov, služijo pa ti lahko kot zanimiva popestritev snovi, ki jo jemljete v šoli.

Gradiva v Izodromovem spletnem arhivu so razdeljena po triletjih in vsebinskih sklopih. Spodaj si v posameznih videih iz zbirke oglej Živo knjižnjico, vse o vokalnem bobnanju, branju angleščine z ustnic in vse o tem, kako se oglašajo hrčki!Gradiva v Izodromovem spletnem arhivu so razdeljena po triletjih in vsebinskih sklopih. Spodaj si v posameznih videih iz zbirke oglej Živo knjižnjico, vse o vokalnem bobnanju, branju angleščine z ustnic in vse o tem, kako se oglašajo hrčki!

Slovenščina

Z ogledom videa spoznaj Živo knjižnjico, kjer knjige govorijo! Knjige so pravzaprav predstavniki različnih manjšin in ljudi, ki doživljajo stiske ali se spoprijemajo z boleznijo. Infodromovci so knjižnico obiskali v sklopu dogodkov Postoj na živi ulici z mladimi.Vsebina spada pod sklop slovenščine.
Kaj praviš, bi tudi sam kdaj rad "prebral" kakšno živo knjigo?

Naravoslovje

V prispevku, ki spada pod naravoslovje, boš izvedel vse in še več o eni zares prikupni, majhni, kosmati živalci ... jo imaš morda doma ali pa jo ima kateri izmed tvojih sošolcev?
Znaš oponašati hrčka?

Tuji jeziki

Imaš rad angleščino? Izodromovci so se s tem tujim jezikom še posebej poigrali in angleščino poskusili brati z ustnic!
Ne verjameš, da je angleščino mogoče brali z ustnic? Poskusi tudi ti!

Umetnost

Si že slišal za beatbox - vokalno bobnanje? Še posebej je popularno med reperji. Jakob se je nad vokalnim bobnanjem navdušil zaradi prijatelja. S spremljanjem in vajo ob spletnih videih, se je vokalnega bobnanja naučil kar sam!
Spoznaj osemletnega Jakoba, ki obvlada beatbox!

Foto, video: RTV SLO
E. V.