Radijska igra za otroke vabi

13. 11. 2020

November velja za enega najtemnejših mesecev v letu, po premiku ure se dan še vedno krajša in umika vse bolj hitrim večerom. To je čas v letu, ko se še bolj spomnimo na tiste, naše drage, ljube, ki so se že poslovili od tega sveta, a so z nami in mi z njimi prav vsak trenutek. Je pa to tudi čas neverjetnih jesenskih barv, posebne igre sonca in senc, nagajivih buč, šumečega listja pod nogami in vonja pečenega kostanja. In je tudi čas, da poslušamo Radijsko igro za otroke. Poglejmo zelo zanimiv spored. 

Prav zato ali še posebej zato vas spet vabimo v čudoviti svet zvočnih pravljic na Otroškem portalu v razdelku RIO. Obdobje epidemije, ko se zaradi lastne in skupne varnosti, pretežno zadržujemo v svojih domovanjih, je pobeg v notranje svetove, ki nam ga lahko omogoči poslušanje z zaprtimi očmi. 

Čebelice iz produkcije RTV Slovenija so po novem iz slovenskega televizijskega programa RAI sodelavci radia umestili v otroške programe Deželnega sedeža RAI za Furlanijo – Julijsko krajino. Svoj prostor pa so Čebelice našle tudi na spletni strani Narodne in študijske knjižnice Trst in na platformi Deželnega urada za slovenske šole v Italiji, da bi tako razveselile kar se da širok krog otrok in njihovih staršev, ki v obdobju epidemije več časa preživljajo doma.

Čebelice so s svojimi zgodbami in ilustracijami odbrenčale tudi čez navidezno zahodno mejo našega skupnega kulturnega prostora.

T. M.
Foto: RIO