Kmetovalca Leon in Jan

6. 11. 2020 - Nadobudna mlada kmetovalca predstavita svoj svet v EBU kratkem filmu

Leon in jan sta v domačem kraju pri Ptuju postavila lasten zelenjavni vrt! Oglej si, koliko truda morata vložiti, da pridelek na koncu lahko prodata na tržnici! 

Mlada pridelovalca zelenjave iz Destrnika pri Ptuju, obdelujeta tako velik vrt, da bi mu lahko rekli njiva! Leon in Jan načrtujeta, da bosta vse pridelke, ki jih bosta vzgojila, tudi prodala. In to na pravi zelenjavni tržnici. Njuno zgodbo je zabeležila EBU filmska ekipa in o njima posnela dokumentarni film! Po nekaj mesecih njunega truda je prišlo pobiranje sadov vztrajnega dela - veselo pobiranje pridelkov! Te pa je pred prodajo treba še očistiti. Pa pot na tržnico in … prodajanje! Tudi to je posebna spretnost, ki sta se je Leon in Jan tudi hitro naučila. V dokumentarnem filmu Mlada kmetovalca si oglej, kako lepo je, če lahko uresničuješ svoje sanje!

Snemanje je potekalo od aprila do konca junija, toliko časa je namreč potekalo delo: najprej oranje in rahljanje ter priprave zemlje, nato izbira poljščin. Sledila je saditev in sejanje. Pa tudi čakanje ter opazovanje, zalivanje, preverjanje, če je zemlja izsušena. Pa še nekaj razburljive vožnje ...Snemanje je potekalo od aprila do konca junija, toliko časa je namreč potekalo delo: najprej oranje in rahljanje ter priprave zemlje, nato izbira poljščin. Sledila je saditev in sejanje. Pa tudi čakanje ter opazovanje, zalivanje, preverjanje, če je zemlja izsušena. Pa še nekaj razburljive vožnje ...

Oglej si podvig in preveri, če bosta Leon in Jan po prvem velikem poskusu vrtnarjenja, s tem početjem še nadaljevala!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.