Video: Nevarne skrivne veščine dinozavrov

5. 11. 2020 - Oglej si oddajo Smrtonosni dinozavri!

Oglej si vse lastnosti najbolj zahrbtnih dinozavrov, ki so bili še veliko bolj nevarni, kot si lahko zamisliš! Vse to s pomočjo posebnih trikov! 

Vsak smrtno nevaren dinozaver je imel vsaj eno očitno značilnost, ki mu je koristila pri obrambi ali lovu. Nekateri pa so imeli skrite veščine - eni so znali povzročati potrese. Drugi so imeli čeljusti s strupenimi zobmi. Tretji pa kremplje, zaradi katerih so zlahka plezali celo po deblih! Spodaj si oglej osmo epizodo fantastične dokumentarne serije Smrtonosni dinozavri!

To je sinornitozaver. Velik je bil kot orel, v ustih pa je skrival ubijalske zobe in poseben strup!To je sinornitozaver. Velik je bil kot orel, v ustih pa je skrival ubijalske zobe in poseben strup!

Nekrotični strup dinozavra sinortniotzavra je lahko povzročil strjevanje krvi - Steve ti bo na posebnem umetnem materialu pokazal lastnosti takšnega strupa.Nekrotični strup dinozavra sinortniotzavra je lahko povzročil strjevanje krvi - Steve ti bo na posebnem umetnem materialu pokazal lastnosti takšnega strupa.  

Oglej si dokumentarno oddajo Smrtonosni dinozavri!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.