Jutri zopet Počitniški krompir, v njem tudi #Hej

25. 10. 2020 - Otroška oddaja Počitniški krompir v počitniškem tednu v živo, po jutranjih poročilih na TV SLO 1

Ekipa Otroškega in mladinskega programa TV SLO bo tudi med tokratnimi počitnicami skrbela za lušten počitniški program - z ravno prav hrustljavim Počitniškim krompirjem! Naučili te bodo še koreografijo za pesem prijateljstva!

Šaljiva Nika Rozman in Nik Škrlec bosta navdih vsak dan znova poiskala v kratkih dokumentarnih filmih iz serije Izzivalci, ki si jih boste mladi gledalci v Počitniškem krompirju premierno ogledali.Šaljiva Nika Rozman in Nik Škrlec bosta navdih vsak dan znova poiskala v kratkih dokumentarnih filmih iz serije Izzivalci, ki si jih boste mladi gledalci v Počitniškem krompirju premierno ogledali.

Kampanja #Hej in pesem prijateljstva z Žanom Serčičem!

Počitniški krompir bo med drugim v okviru vseevropske kampanje #SayHi, #Hej pozival k skupnemu boju proti medvrstniškem nasilju. Namen kampanje, ki opozarja na medvrstniško nasilje, je spletanje prijateljstev, krepitev samozavesti in spodbujanje pozitivnega vedenja. Ozaveščanje o medvrstniškem nasilju kampanja širi s skupno pesmijo, na katero pleše vsa Evropa. Slovenski ambasador kampanje je Žan Serčič, ki z besedilom pesmi Hej!: “Glasove neuslišane smo izbrali, da zapojejo!”, kliče po vključenosti in prijateljstvu. 

Spot za pesem Hej! je bila posneta v Ljubljani. Pesem je del Evropske kampanje prijateljstva (#SayHi, #Hej), ki hkrati poteka na 13 javnih televizijskih servisih po vsej Evropi. Kako so posneli spot za pesem Hej! ti bodo tudi pokazali v Počitniškem krompirju!Spot za pesem Hej! je bila posneta v Ljubljani. Pesem je del Evropske kampanje prijateljstva (#SayHi, #Hej), ki hkrati poteka na 13 javnih televizijskih servisih po vsej Evropi. Kako so posneli spot za pesem Hej! ti bodo tudi pokazali v Počitniškem krompirju!

Skladba in videospot bosta premierno predvajana v ponedeljkovem Počitniškem krompirju, 26. 10. Ples, ki je spremljevalec pesmi, se boste v oddaji Počitniški krompir učili ves teden, mladi gledalci pa boste vabljeni, da zaplešete z Niko in Nikom in jima pošljete svoje posnetke!

Kampanja prihaja iz Norveške, njen slovenski ambasador pa je simpatični mladi pevec Žan Serčič.Kampanja prihaja iz Norveške, njen slovenski ambasador pa je simpatični mladi pevec Žan Serčič.

Infodromovci bodo v Počitniškem krompirju vsako jutro pripravili kratke sveže novice, v uredništvu Malih sivih celic bodo poskrbeli za zanimive eksperimente, vse skupaj pa bodo začinili še s skeči Osvežilne fronte. Mladi gledalci bodste lahko ves čas oddaje v njej tudi aktivno sodelovali preko družbenega omrežja Instagram. Počitniški krompir bo potekal v živo, od ponedeljka, 26. oktobra, do petka 30. oktobra!

Foto, video: RTV SLO
RTV PR, E. V.