Skrivnost hiše Pajkovski: Strašni Mulgarat

6 - 9 let

3. 3. 2021

Danes je pred nami še zadnja knjiga iz zbirke Skrivnost hiše Pajkovski, v kateri se otroci spopadejo s strašnim Mulgaratom in njegovo vojsko. 

Ko se Jure, Simon in Marinka po napeti pustolovščini vrnejo domov iz kamnoloma, najdejo hišo v ruševinah. Z grozo ugotovijo, da so krotomavhi ne le razdejali hišo, ampak so tudi ugrabili mamo, ki so jo odpeljali v palačo njihovega strašljivega mojstra. Otroci morajo sami, le s pomočjo Kapiča, škratomavha Vriskopiska in grifona premagati Mulgarata in njegovo vojsko. Tako odpotujejo do palače, neizmerne trdnjave iz smeti, kjer jih čaka boj z legijo škratov,  ki je poln nenavadnih preobratov. 

Gruča lajajočih krotomavhov je Jureta in Marinko porivala in vlekla po smetišču. Paziti sta morala, da nista pohodila črepinj in ostrega železja, ki je štrlelo iz tal. Kadarkoli sta upočasnila korak, so ju krotomavhi suvali in zbadali z orožjem. Rja z avtomobilov se je nabirala na Juretovih kavbojkah, ko se je prerival skozi ozke prehode med njimi. Končno so ju prignali na čistino, kjer se je okrog ognja leno valjalo še kakšnih ducat krotomavhov. Med odpadki so bile raztresene majhne kosti. 

Foto: Iz knjige Strašni Mulgarat

mp