Kako je biti čudežni pianist?

13. 10. 2020 - Prisluhni francoskemu dečku Guillaumu Benolielu

Guillaume Benoliel prihaja iz Pariza in je pri šestih letih, svoji starosti navkljub, izredno nadarjeni pianist! 

V glasbeno šolo je pričel hoditi dobri dve leti nazaj, že pri štirih letih! Ker sta Guillaumejeva starša oba ljubiteljska glasbenika, sta doma ugotovila, da ima njun sin izredno dober posluh, zato sta ga poslala na ure klavirja. Bi rad izvedel kaj več o Giullaumu, ki so ga že označili za čudežnega dečka? Njegovo mojstrsko pritiskanje na tipke pianina, ko preigrava tudi ene najtežjih skladb, ki jih obvladajo le izredno odbri odrasli glasbeniki, si lahko ogledaš v spodnjem videu.

Letos poleti je Guillaume nastopil na velikem koncertu v Salzburgu, ki je rojstno mesto velikega skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. Pred tem je že dobil dve nagradi na tekmovanju Grand Prize Virtuoso, kjer je bil prvi v kategoriji mladih glasbenikov. Letos poleti je Guillaume nastopil na velikem koncertu v Salzburgu, ki je rojstno mesto velikega skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. Pred tem je že dobil dve nagradi na tekmovanju Grand Prize Virtuoso, kjer je bil prvi v kategoriji mladih glasbenikov.

Ko Giullaume sedi za klavirjem, z nogami sploh še ne doseže tal! Oglej si ga med mojstrskim igranjem!

Guillamejeva starša Claire in Dominique se trudita, da bi deček kljub svojemu talentu in pomembnim nastopom, živel povsem normalno, otroško življenje. Svojemu sina bosta dovolila, da si, ko bo odrasel, sam izbere svoj poklic, kljub glasbeni nadarjenosti. Kako misliš, da je biti čudežni otroški pianist? Se ti zdi, da je Guillamu težko nastopati pred publiko? Lahko nam pišeš na bansi@rtvslo.si in nam sporočiš, kaj si ti misliš o tem. Katere svoje spretnosti so si želeli predstaviti slovenski otroci, pa si lahko prebereš tukaj.

Foto: Reuters
Video: RTV SLO
E. V.