Video: Vodne pošasti iz preteklosti

21. 10. 2020 - Oglej si oddajo Smrtonosni dinozavri!

Dinozavri so živeli tudi v vodi. Spoznaj sarkosuha, oftalmozavra, lioprevrodona in druge strašljive vodne pošasti preteklosti! 

V seriji Smrtonosni dinozavri bo Steve sposobnosti več milijonov let nazaj živečih vodnih dinozavrov preverjal z zanimivimi poskusi. S posebno izostrenimi čuti in tehnikami lova so namreč uspešno preganjali celo morske pse, stika z vodo pa so se zaradi njih izogibali tudi kopenski dinozavri. Kako pogubni in smrtonosni so bili, si oglej v posnetku šeste epizode serije Smrtonosni dinozavri, ki te čaka na dnu prispevka!

Kimerozavri so dokaze za njihovo silno praskanje po morskem dnu pustili celo v kamninah - tako si lahko še v današnjih dneh ogledamo, česa so bili sposobni ti neverjetni lovci.Kimerozavri so dokaze za njihovo silno praskanje po morskem dnu pustili celo v kamninah - tako si lahko še v današnjih dneh ogledamo, česa so bili sposobni ti neverjetni lovci.
Steve ti bo pokazal še največjega krokodila, ki je živel v času dinozavrov, in prežal na žrtve v močvirjih - sarkosuha. Tehtal je osem ton, meril gromozanskih 12 metrov v dolžino in je bil vsaj dvakrat večji od njegovih sedaj še živečih krokodiljih sorodnikov.Steve ti bo pokazal še največjega krokodila, ki je živel v času dinozavrov, in prežal na žrtve v močvirjih - sarkosuha. Tehtal je osem ton, meril gromozanskih 12 metrov v dolžino in je bil vsaj dvakrat večji od njegovih sedaj še živečih krokodiljih sorodnikov.

Arheologi so našli vratna vretenca strašnega lioprevrodona, zaradi njihove velikosti so menili, da je meril 25 metrov v dolžino! Nekoliko so se sicer zmotili - kako velik je bil, pa si oglej v spodnjem videu!Arheologi so našli vratna vretenca strašnega lioprevrodona, zaradi njihove velikosti so menili, da je meril 25 metrov v dolžino! Nekoliko so se sicer zmotili - kako velik je bil, pa si oglej v spodnjem videu!

S Stevom se odpravi na raziskovanje davne preteklosti!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.