Nova sezona Ribiča Pepeta, Firbcologov in MSC!

12. 10. 2020 - Nove oddaje prvič že to soboto!

Vstopili smo v jesen in priklicali nazaj priljubljene otroške ter mladinske oddaje, ki za vas - radovedne mlade gledalce - pripravljajo številna presenečenja! 

To soboto, 17. oktobra 2020, se na male zaslone vračajo osveženi Ribič Pepe, prenovljeni Firbcologi in še bolj napete Male sive celice! Tudi tebe zanima, kaj je novega? Ogromno! Preberi si spodaj! Sobotni dopoldnevi bodo zopet obdani s premagovanjem raznolikih strahov, s firbcološkimi spoznanji in z urjenjem malih sivih celic.

Ronja - Pepetova nova prijateljica 

Kolikor je otrok, toliko je tudi otroških težav in strahov. Ribič Pepe jih s svojo veselo druščino prijazno, poučno, zabavno in uspešno rešuje in se z otroki veseli že trinajsto leto. Ker jo je letos zagodel koronavirus, pa se bosta Pepe in Foksner nekoliko manj družila s skupinami otrok. Pridružila pa se jima bo nova prijateljica - Ronja. Ribič Pepe bo v novi sezoni še sam premagoval strahove pred neznanim. V zabavni rubriki »transmašina« bo moral z roko seči v napravo in se dotakniti neznanega predmeta, ki ga ne bo videl. Uh, napeto!

Ronja je radovedna, prisrčna in predvsem pogumna rdečelasa deklica, Pepetova prijateljica.Ronja je radovedna, prisrčna in predvsem pogumna rdečelasa deklica, Pepetova prijateljica.

Prenovljeni labirint

Oddaja Male sive celice je na sporedu že 26. leto! Na letošnja predtekmovanja v znanju osnovnošolcev se je že prijavijo 263 ekip iz 142 šol. Le najboljših 32 ekip pa se bo pomerilo v televizijskem studiju. V novi sezoni kviza bodo tekmovali v prenovljenem Labirintu, ki ima z novo podobo še več možnosti sodelovanja, premetavanja črk naše abecede. »Ko sem zagledal večji in še bolj zapleten labirint, poln žogic in penastih kock, sem postal kot mali otrok in se z užitkom zagnal vanje in iskal črke. Res super mentalno - fizičen preizkus,« je dejal voditelj Nik, ki že komaj čaka, da gledalcem pokaže nove oddaje!

»Z novo sezono bomo še bolj kreativni in posvečeni iskanju znanja, razmišljanja in predvsem sodelovanja,« sporočata Jasna in Nik. Oddaja bo nekoliko krajša, a še bolj polna atraktivnih vsebin.»Z novo sezono bomo še bolj kreativni in posvečeni iskanju znanja, razmišljanja in predvsem sodelovanja,« sporočata Jasna in Nik. Oddaja bo nekoliko krajša, a še bolj polna atraktivnih vsebin.

Poleg stalnih rubrik, pa se bodo tekmovalci v letošnji sezoni MSC ogreli tudi z novo rubriko imenovano Kaj manjka?.Poleg stalnih rubrik, pa se bodo tekmovalci v letošnji sezoni MSC ogreli tudi z novo rubriko imenovano Kaj manjka?.

Firbcologi pri Pii v drugačnem stanovanju!

V novi sezoni otroških oddaj te čaka še kar nekaj presenečenj – temeljito prenovo je namreč doletelo Pijino stanovanje, ki je zdaj zaživelo v čisto novih barvah. V njem lahko kar naenkrat najdemo tudi kuhinjo, spalnico, pisarno in celo drevo, predvsem pa je še bolj razgibano in mladostno. Druga največja novost te sezone Firbcologov pa se bo razkrila že po prvih štirih oddajah te sezone – Pia bo letos Firbcologom povedala, da jih za nekaj časa zapušča in odhaja na svetovno popotovanje.

Pia resno razmišlja o tem, da bi za nekaj časa odpotovala po svetu in svoj čas posvetila našemu planetu, Zemlji. Kaj to pomeni? Bo Firbcologe pustila same?

Foto, video: RTV SLO
E. V.