Karolina premaga hudobnega kralja Korono

0 - 6 let

8. 10. 2020

Za desetimi gorami, enajstimi rekami in stotimi cestami je dežela Virolandija, kjer živi kralj z bahavim imenom - Korona. Še sreča, da v Virolandiji domuje tudi Karolina! 

Ljubka deklica Karolina s starši stanuje v hiši Čaročajnici. S prijateljicami skozi vse leto nabira zdravilne zeli, ki rastejo po okoliških gričih in dolinah. Iz njih pa kuha čudežne čaje po receptih svoje babice, ki preganjajo vse napade Pljučnice in Prehlada! Poseben okus pa čajem da še medeni sirup, zato ga radi pijejo celo otroci! Zato ni nič čudnega, da jo krajani Virolandije, v stiski zaradi nevarnega Korone, prosijo za pomoč!
Natančen recept za čudežni čaj proti koronavirusu je zapisan v pravljici, ki jo je napisal Tomo Barić Ravbar.Natančen recept za čudežni čaj proti koronavirusu je zapisan v pravljici, ki jo je napisal Tomo Barić Ravbar.
Korona in njegova tolpa v želji, da bi postali gospodarji sveta, pobegnejo iz graščine! Kaj hujšega! V deželi zavlada strah, čudežna deklica Karolina pa s prijateljicami poskuša prekiniti njihove zlobne virusne napade! Karolini uspe obvarovati deželo pred nevarnostjo. Da bi vsi za vedno ostali varni, pa deželo Virolandijo zaklene v pravljico! Za vsak slučaj pa ima Karolina doma še vedno pripravljen čudežni čaj, da bi ga ljudje uporabili, če bi zlobni koronavirus odklenil pravljico in zopet skočil ven ...


Karolinino zmago nad kraljem Korono je ilustriral Luka Gruden Berger. Ilustrator je poznan po tem, da si motiv najprej zamisli, nato pa ga nariše z najmanjšim možnim številom potez.Karolinino zmago nad kraljem Korono je ilustriral Luka Gruden Berger. Ilustrator je poznan po tem, da si motiv najprej zamisli, nato pa ga nariše z najmanjšim možnim številom potez.

Foto: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Predenje - zanimiv pojav pri mačkah. Spoznajmo ga podrobneje.