Smoothiji, zakaj ste tako zdravi?

4. 10. 2020

Pravijo, da bi dan morali začeti s smoothijem, ki vsebuje nekaj zelenjave in sadja, morda še kakšen orešek, žlička javorjevega sirupa ali medu, vse skupaj pa je seveda zmleto v takšen malce bolj gost napitek, podoben jogurtu. Zdravi so zato, ker naše telo hitro oskrbijo z energijo, vitamini in ostalimi zdravimi snovmi. Ker so sestavine zmlete so smoothiji že v bistvu napol prebavljeni, tako da zelo hitro dobimo učinek energije v naš krvni obtok. 

Če želite, da so vaši smoothiji različni glede na barvo, izberite takšno kombinacijo sadja in zelenjave, ki je iste ali podobne barve. Sicer pa bo smoothi takšne barve, kjer bo sestavina, ki je "barvno najmočnejša" prevladala. Če dodate npr. rdečo peso, bo smoothi vsekakor rdečkast. Če dodate le pest borovnic, pa moder. Če želite, da so vaši smoothiji različni glede na barvo, izberite takšno kombinacijo sadja in zelenjave, ki je iste ali podobne barve. Sicer pa bo smoothi takšne barve, kjer bo sestavina, ki je "barvno najmočnejša" prevladala. Če dodate npr. rdečo peso, bo smoothi vsekakor rdečkast. Če dodate le pest borovnic, pa moder.

Lahko je kot nasitebn zajtrk ali popoldanska malica. Osvežil vas bo, hkrati pa vam bo takoj dal energijo. Zato so zelo priporočljivi takrat, ko ste zelo lačni, saj vam bodo dejansko takoj vlili nov val energije. Lahko je kot nasitebn zajtrk ali popoldanska malica. Osvežil vas bo, hkrati pa vam bo takoj dal energijo. Zato so zelo priporočljivi takrat, ko ste zelo lačni, saj vam bodo dejansko takoj vlili nov val energije.

Obožujejo ga vsi, od malčkov, ki se uvajajo na gosto hrano po dojenju do otrok, mladostnikov, odraslih in starejših, ki imajo morda že malce slabše zobe in težko grizejo sveže sadje in zelenjavo. Obožujejo ga vsi, od malčkov, ki se uvajajo na gosto hrano po dojenju do otrok, mladostnikov, odraslih in starejših, ki imajo morda že malce slabše zobe in težko grizejo sveže sadje in zelenjavo.

Želimo vam prijeten smoothijast tek. Pošljite nam kakšno fotografijo smoothija, ki ste ga pripravili in zraven priložite recept. Naš naslov je bansi@rtvslo.si

Tanja Mojzer. 
Foto: Pixabay