Video: Žirafa na pedikuri

4. 10. 2020 - Oglej si prisrčen posnetek iz avstralskega živalskega vrta Oakland ZOO

Žirafe imajo na stopalih izrastke, po katerih hodijo - rečemo jim kopita. Ker so po sestavi čisto podobna človeškim nohtom, pa ni nič takšnega, če se žirafa odpravi na pedikuro, kajne?

Ne le žirafe, pedikuro v živalskem vrtu Oakland ZOO občasno naredijo še zebram in kozam. S čistimi kopiti lahko udobneje skačejo naokrog. Kako skrbijo za kopita žiraf v avstralskem živalskem vrtu, so posnele video kamere. V videu na dnu prispevka lahko opaziš, da je bila žirafa med njeno pedikuro deležna tudi prav posebne pozornosti. 

Med čiščenjem kopit je žirafo drugi oskrbnik čohljal po glavi - zaradi česar pa se je seveda moral povzpeti na visoko lestev. Žirafe namreč zrastejo do pet metrov visoko.Med čiščenjem kopit je žirafo drugi oskrbnik čohljal po glavi - zaradi česar pa se je seveda moral povzpeti na visoko lestev. Žirafe namreč zrastejo do pet metrov visoko.

Živali v divjini obrabijo svoja kopita, ki nenehno rastejo. Udomačenim živalim pa je potrebno pomagati pri urejanju kopit. Če bi postala predolga, bi jih lahko onemogočala pri hoji.Živali v divjini obrabijo svoja kopita, ki nenehno rastejo. Udomačenim živalim pa je potrebno pomagati pri urejanju kopit. Če bi postala predolga, bi jih lahko onemogočala pri hoji.

Oglej si video žirafe na pedikuri!

Foto: EPA (1.), Iz videa (2.)
Video: EBU
E. V.