Triatlon

16. 9. 2020

Danes vam bomo v športni abecedi predstavili triatlon. Kot že samo ime pove, je sestavljen iz treh vrst športa. A katerih treh; kdo ve? 

Triatlon izvira iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ko je bil v Franciji organiziran poseben dogodek. Tekmovalci so tekli 3 km, kolesarili 12km in plavali čez reko Marne. Sodobna oblika triatlona je nastala v drugi polovici 20. stoletja in je imela že organizirano strukturo in uveljavljen pravilnik.

To je tudi merilo za določanje srednje razdalje (1, 9 km plavanja, 90 km kolesarjenja, 21, 1 km teka) in kratke razdalje (950 m plavanja, 45 km kolesarjenja, 10,5 km teka). Na vseh teh razdaljah se ni dovoljeno voziti v zavetrju.To je tudi merilo za določanje srednje razdalje (1, 9 km plavanja, 90 km kolesarjenja, 21, 1 km teka) in kratke razdalje (950 m plavanja, 45 km kolesarjenja, 10,5 km teka). Na vseh teh razdaljah se ni dovoljeno voziti v zavetrju.

Razlika med tekmovanj Challenge Family in drugimi, se odraža že v imenu. To je več kot beseda. Ko organizirate triatlonski dogodek, to lahko naredite sami. A dogodek postane velik tedaj, ko zanj prispeva mnogo ljudi. Torej vključuje posameznike, ki po svoje prispevajo delež. To so športniki, prostovoljci, sponzorji, navijači, gledalci, mesta in še kdo.Razlika med tekmovanj Challenge Family in drugimi, se odraža že v imenu. To je več kot beseda. Ko organizirate triatlonski dogodek, to lahko naredite sami. A dogodek postane velik tedaj, ko zanj prispeva mnogo ljudi. Torej vključuje posameznike, ki po svoje prispevajo delež. To so športniki, prostovoljci, sponzorji, navijači, gledalci, mesta in še kdo.

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay