September v Madžarskem inštitutu

2. 9. 2020

Čeprav bo letošnja sezona kulturnih dogodkov, ki se pričenja septembra, gotovo malce bolj umirjena kot sicer, si lahko vseeno obetamo lepo število madžarskih kulturnih prireditev, ki se bodo zvrstile tekom meseca in ki jih je vsekakor vredno obiskati.

Madžarski kulturni inštitut skzi vse leto prireja različne dogodke za vse generacije, tako za otroke, starše, mlade kot odrasle. vsi tisti, ki imajo radi madžarsko kulturo ali so rojeni na madžarskem in živijo v Sloveniji, ga najpogosteje obiščejo. Madžarski kulturni inštitut skzi vse leto prireja različne dogodke za vse generacije, tako za otroke, starše, mlade kot odrasle. vsi tisti, ki imajo radi madžarsko kulturo ali so rojeni na madžarskem in živijo v Sloveniji, ga najpogosteje obiščejo.

 Pomemben dogodek bo vsekakor tudi madžarsko-poljski literarno-filmski večer, ki ga organizirajo v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Poljske in založbo Police Dubove. Na njem bodo v središču dela Stanisława Lema in Györgya Pálfija. Tega meseca se bo zvrstilo tudi več privlačnih koncertov madžarskih izvajalcev: v okviru festivala Sound Explicit bo nastopila skupina Monolit, v kateri igra poznana čelistka Zsófia Klacsmann, na piranskem Tartini festivalu pa bo nastopil izjemni violinist László Paulik.

T. M.
Foto: Madžarski kulturni inštitut

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.