Danes je prvi šolski dan

1. 9. 2020

Poletnih počitnic je konec in pred nami je novo šolsko leto 2020/2021. Zaradi koronavirusa, ki pustoši po vsem svetu, bodo določeni poostreni ukrepi v vseh šolah, sicer pa bo pouk potekal po predvidenem šolskem korikulumu. 

Spremljamo število okuženih povprečno na dan in v kolikor bo okuženih veliko, bodo veljali strožji ukrepi in zato imamo tako imenovani "zeleno-rdeči semafor", ki bo vsak petek naznanjal po kakšnem sistemu se bo nosilo maske v prohodnjem tednu. Priporoča se tudi, da starši otroke vozijo v šole, če to ni mogoče naj otroci gredo s šolskim prevozom, pri čemer stojišča na avtobusih ne pridejo v poštev. Obvezna je tudi uporaba mask v javnih šolskih prevozih. 

Dr. Milan Krek, direktor Nacionalnega Inštituta za Nacionalno zdravje

Tudi sami osnovnošolci so imeli veliko vprašanj pred pričetkom novega šolskega leta, seveda predvsem zaradi ukrepov, ki jih je zakrivil koronavirusa. V uredništvo otroškega in mladinskega programa TV Slovenija so poslali celo četico vprašanj, nanj pa je v posebni oddaji Koronašola odgovarjala Ministrica za izobraževanje, šolstvo in šport Dr. Simona Kustec. Oddaja je bila na sporedu to soboto, 29. avgusta, zato so odgovori zelo sveži. 

1. september je dan, zaznamovan s koncem šolskih počitnic za osnovnošolce in srednješolce - daleč najbolj neživljenjsko je, da ne bo na hodnikih več običajnega druženja. Če se bo kdo znašel v karanteni, bo imel omogočen pouk na daljavo. Z oktobrom se v predavalnice vračajo tudi študentje. 

Kakšna bodo nova pravila še iz oddaje Odmevi, ki je bila na sporedu 26. avgusta. 

Kako otroka pospremiti v šolo - pogovor v oddaji Dobro jutro. 

T. M.
Foto: Pixabay
Video: TV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.