Polnočna tolpa

6 - 9 let

24. 8. 2020

Ob polnoči naj bi otroci že trdno spali, ampak v Bolnišnici grofa Funtka, polni malih bolnikov in neprijaznega osebja, to ne velja. Takrat se dogodivščine za nekatere šele zares začnejo. Polnočna tolpa se odpravi na pohod in bivanje v neprijazni ustanovi za nekaj ur postane znosnejše. 

Tomi je star 12 let in hodi v elitno internatsko šolo. Dokler si ne poškoduje glave, potem ko vanjo prileti žoga. Takrat se znajde v bolnišnici grofa Funtka, ki je bila zgrajena pred mnogimi, mnogimi leti in bi jo morali že zdavnaj podreti. Že čisto takoj, ob prihodu, ga pozdravi strašljivi portir. V bolnišnici sicer dela na stotine ljudi. In mnogi med njimi niso prijazni. Ravno obratno. In stvari gredo samo na slabše in iz slabšega do slabšega, ko sreča Matrono. Hudobno Matrono, ki je vodja otroškega oddelka, a sploh ne mara otrok. Toda Tomi se bo kmalu odpravil na najbolj razburljivo potovanje v življenju.

Pisatelj David Walliams je najbolj priljubljen in eden najplodnejših avtorjev za otroke v Angliji ta hip. Njegove knjige se kar ne umaknejo z vrhov mednarodnih knjižnih lestvic, prejele so številne nagrade, za svojega pa so ga takoj vzeli tudi slovenski bralci – osvojile so jih Babica barabica, Mihec milijarder, Zlobna zobarka, Tiranska teta, Mišburger, Dedkov veliki pobeg, Ati v zagati in serija Vsi ti obupno obupni otroci.

Foto: Iz knjige Polnočna tolpa

mp

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.