Minicity in najbolj zeleno mesto - Greencity

13. 8. 2020

V kreativnem otroškem mestu Minicity, ki se nahaja nasproti Kristalne palače v BTC Ljubljana ponovno navdušujejo s poučnim projektom, ki je obiskovalcem na voljo brezplačno. Imenuje se Greencity, najbolj zeleno mesto v malem. Vas zanima, kaj poučnega za vas, dragi otroci ponujajo v njem?

»Izkušnje so pokazale, da kljub kakovostnim izobraževalnim vsebinam v šoli otroci poklicev "v izumiranju", ki so v Sloveniji izjemno pomembni in jih lahko povzamemo tudi kot steber slovenskega gospodarstva, ne poznajo dovolj dobro, da bi se v prihodnosti odločali za kariero v tej smeri. Minicityjevo poslanstvo spoznavanja poklicev in naš slogan 'Postani to, kar si želiš', tako raztezamo tudi v 'zeleno' obarvane vsebine. Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, Mreža za podeželje in Slovenski državni gozdovi so idejo z veseljem podprli in tako z didaktično zasnovanimi vsebinami otrokom omogočamo preizkušanje v poklicih kmetovalca, gozdarja ali pridelovalca in prodajalca sadja in zelenjave.«

Jasna Žaler Culiberg, direktorica razvoja poslovanja v Minicityju Ljubljana.

Po besedah kmetijske ministrice dr. Aleksandre Pivec je biti kmet »zahtevna, a hkrati čudovita naloga. Že če pomislimo na pridelavo hrane, ki je ključna za človekov obstoj in razvoj, nam je jasno, da gre za zahtevno opravilo, ki od kmeta terja ljubezen do zemlje, do njenih pridelkov in nenazadnje do celotne narave. Poslanstvo kmeta želimo pobliže predstaviti otrokom, ki bodo že 'jutri' opravljali to plemenito nalogo. Zato me veseli, da lahko prek Mreže za podeželje podpiramo tovrstne ozaveščevalne aktivnosti. V imenu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Mreže za podeželje spodbujamo razvoj podeželja in podpiramo aktivnosti Minicityja pri osveščanju naših najmlajših, zato vas prijazno vabimo, da v teh počitniških dneh z otroki in vnuki obiščete leseni kotiček v Greencityju in se skupaj seznanite s pomenom slovenskega kmetijstva na otroku prijazen način."

V Minicityu ima svoj kotiček tudi naša medijska hiša RTV. Preverite, kaj vse lahko tam počnete. 

Kje je snemalec? Potrebujemo ga, da nas posname in se lahko kasneje gledamo. Kje je snemalec? Potrebujemo ga, da nas posname in se lahko kasneje gledamo.

T. M. 
Foto: Minicity in Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.