Badminton

30. 7. 2020

Ste že kdaj igrali badminton? Kako se vam je zdel? Če tega športa še ne poznate, vas vabimo, da si preberete današnjo novico, ki smo jo pripravili za rubriko Špotna abeceda. 

Badminton je šport, pri katerem se uporabljata lopar in pernata žogica iz plutovine. Igralec poskuša udariti žogico preko mreže v nasprotnikovo polje. Igra se lahko tudi v parih. Na prvi pogled malce spominja na tenis, a žogica je drugačna, tudi loparji so drugačni. 

Pernata žogica iz plutovine je zelo zanimiva, saj ko jo ujame val vetra zna biti zelo muhasta in pobegne drugam kot smo pričakovali. Pernata žogica iz plutovine je zelo zanimiva, saj ko jo ujame val vetra zna biti zelo muhasta in pobegne drugam kot smo pričakovali.

Nekaj zanimivih informacij o badmintonu boste našli tudi v tem videoprispevku iz oddaje Dobro jutro

Tudi Firbcologi so raziskali zanimivosti o tem športu: 

Kako poteka prvenstvo v badmintonu?

 Največji badmintonski center v Sloveniji je Športni center Dolgi most v Ljubljani na Viču. Tam ima svoj sedež badminton klub Ljubljana, ki vsako leto organizira tudi otroško ligo.  Največji badmintonski center v Sloveniji je Športni center Dolgi most v Ljubljani na Viču. Tam ima svoj sedež badminton klub Ljubljana, ki vsako leto organizira tudi otroško ligo. 

T. M.
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Kako pomagati 2-letni Lari, da bo lahko samostojno hodila?